top of page

Ilta Välimerellä.

Illan aikana seilataan musiikillisesti Italiasta Espanjaan, Ranskaan, Turkkiin ja Kreikkaan!
Ilta tuoksuu merelle, juomalle ja ruoalle!
Cin cin!
Tähän teemailtaan on helppo yhdistää myös
Välimeren rikasta ruokakulttuuria!

Kierros voitaisiin aloittaa vaikkapa Italiasta.

Sen lauluperinne elää vahvasti ohjelmistossani. Lähdetään Andrea Bocellin lauluilla, joko Con Te Partiro, Il Mare Calmo Della Sera, Melodramma tai La Luna Che Non C’e. Ota lasi hyvää Chiantia käteen, istu ja nauti. Matka on alkanut!

Ja sitten Ranskaan. Sekä Pariisi, Ranskan upea maaseutu että unohtumattomat viinilaaksot, niiden perinteiset talot ja mahtavat maisemat hurmaavat varmasti. Saman tekee ranskalainen musiikki: La Mer (Meri), Tu Te Reconnaitras (Nuoruus On Seikkailu), Hotel Normandy tai Aïcha ja totta kai lisää löytyy.

Matkan kolmas maa on Espanja. Holá! Kuuluu ystävällisesti Pedrolta, kun siestan jälkeen hän ottaa kitaran jälleen käsiinsä! Mahtipontisesti kajahtavat tenorihelmet Regrese A Mi, Por Ti Sere sekä Granada ja sitten herkemmin Bella Maria De Mia Alma (Sieluni Kaunis Maria).

Menojalkaa kutittaa Bailamos, Besame mucho, La Bamba ja Bamboleo! Sydän sykkii hurjasti ja kantapäät kopisevat! Vamos!
 

Taas palataan vaihteeksi Italiaan: Come Prima (Ensi Kerran), Io Che Non Vivo (En Koskaan), Parla Piu Piano (Puhu Hiljaa Rakkaudesta), Quarda Che Luna (Hopeinen Kuu), L’Italiano (Olen Suomalanen), Dicitencello Vuie (Kertokaa Se Hänelle), O Sole Mio (Oi Aurinkoinen), Come Vorrei (Kuuleeko Yö)
ja ilta on vasta puolessa välissä!

 

Tarttuvia iskelmiä 50 – 60-luvuilta: Buonasera Signorina, L’edera (Päivin Öin), Lazzarella, Quien Sera (Keinu Kanssani), Quando Vedrai La Mia Ragazza (Odota En), Tintarella Di Luna (Oli Kuu, Oli Ilta), O Sole Mio (It’s now or never), Torna A Surriento (Antaudu Rakkain) sekä tietenkin Volare (Taivaan Sinessä).

Lisää vauhtia iltaan tuo Turkkilainen musiikki: Simarik on laulu Tarkanilta ja tosi tarttuva sellainen onkin!!! Kreikasta haetaan Dirlanda ja sekaan vähän italialaista: Laura Non C’è, Gloria, L’ombra Del Gigante, Dove C!é Musica, Ancora Un Minuto Di Sole ja pari rauhallisempaa Siamo Noi,

In Assenza Di Te, Senza Una Donna.

 

Melkein jo hengästyttää!

Olen todella panostanut, että iltanne onnistuu. Pukeudun iltaan italialaisittain!
 

Ilta loppuu aina kesken kun on hauskaa,
vaikka se kestää 2 x 45 minuuttia.

Italia 1.jpg
bottom of page